Rabarbermousse med Sockerkokt rabarber
Rabarbern är ju helt underbar nu, så dags att testa en massa recept jag sprade undan förra året. Och den här desserten gjorde succé i helgen; Rabarbermousse med Sockerkokt rabarber. Blev riktigt god.
Tänk bara när Spangsbjerg-rabarberna sen är färdiga, de kommer ju ta den här desserten ett steg längre med sin superfina röda färg. Dagens Victoria-raberber ger inte alls den fina färgen, men fördelen är att de är färdiga såhär tidigt på våren!
Rabarbermousse med Sockerkokt rabarber
🥄 Rabarbermousse
5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
250 g rabarber
2 st gelatinblad
Skiva rabarbern i ca 0,5 cm stora bitar. Det är inte så noga med att det blir snyggt, utan mest för att du ska få ut så mycket smak som möjligt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, florsocker, vaniljpulver och rabarber.
Sila av blandningen ner i en skål (som du sen ska vispa i). Medan blandningen är varm, krama av gelantinbladen och och rör ned i grädden. Låt kallna. Detta kan du förbereda redan dagen innan, men minst 4 timmar innan.
Vispa gräddblandningen och klicka ut i glas. Toppa med sockerkokt rabarber.
🥄 Sockerkokt rabarber
3 dl strösocker
300 g rabarber
1 1/2 dl vatten
lite vaniljpulver
Skär rabarber i önskad storlek.
Koka upp strösocker, vanilj och vatten.
Tag av från värmen och lägg i rabarber.
Förvara i kylen!
Tack! Inspirationen kommer från @littledessert som har massa härliga desserter på sin sida. Värd ett besök!
Reklam:
Lämna en kommentar