Rabarberkräm

Idag blir det ett inlägg om kräm och kompotter :)

Till 3 portioner

Skölj och skala 250g rabarber. Skär dem i bitar, ca 1-2 cm tjocka.

Koka upp 2 dl vatten och 1/2 dl socker. Lägg i rabarbern. Låt koka ca 5 min tills rabarbern delar sig.

Blanda ut 1 1/2 msk potatismjöl i lite vatten (ca 1/2-1 dl). Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

Servera med lite grädde eller mjölk. Ser inte mycket ut för världen men det är gott :)

I allas nr 19/20 2008 finns ett recept på Rabarberkompott jag ännu inte testat. Men det verkade gott så jag lägger ut receptet här så kanske någon annan hinner först att testa :)

Rabarberkompott
4 port

700 g rabarber
1 dl vatten
2 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
1 1/2 tsk äkta vaniljsocker

Skär rabarbern i 4 cm stora bitar. Koka upp vatten, strösocker och citronsaft och lägg ner rabarbern. Låt sjuda ca 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret.

Servera kompotten med gräddvaniljglass.

Kommentarer

Nelli skrev 2008-05-25 klockan 13:24

åååååååh jag e så hungrig prata inte om maaaaaaaat :(:(:(

Lämna en kommentar




*