Rabarberchutney med grillade tillbehör
Här kommer vårt andra midsommar-recept för “Las Moras“. Rabarbern växer fortfarande för fullt och idag väljer vi att göra en chutney som passar perfekt ihop med grillat kött.
Rabarberchutney med grillade tillbehör
Rabarberchutney
1 liter (ca 730 g) rabarber i bitar
200 g råsocker
1-2 knippelökar (enbart den vita löken)
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 msk curry och garam masala (här är det viktigt att smaka dig fram. Den jag använder är en stark version. Kör du på en mildare variant kan du lätt ha i det dubbla)
ev. 1/4 dl vatten
Blanda alla ingredienserna och koka ca 15 minuter i en tjockbottnad kastrull/gryta. Om det börjar bli torrt, tillsätt vattnet.
Häll upp i en väl rengjord burk och låt svalna.
Övriga tillbehör:
1 entrecôte /person
squash
citronpeppar
olja
nypotatis
tomater
Skrubba potatisen och koka.
Krydda köttet med nymalen svartpeppar och grilla.
Skär squashen i skivor, pensla med olja och krydda med citronpeppar. Grilla tills skivorna börjar mjukna.
Servera med tomater och rabarberchutney.
Reklam:
Lämna en kommentar