Rabarberbakelse på smördeg

Det hade varit gott med lite fika, sa maken.
– Mm.. jag tror jag har lite smördeg i frysen, så att jag kan göra Rabarberbakelse på smördeg.

Rabarberbakelse på smördeg

Det hade jag. Smördeg direkt från frysen. Låt tina undertiden du plockar fram allt annat och går ut och plockar lite rabarber.

Rabarberbakelse på smördeg

smördeg
ägg
mandelmassa
vaniljkräm
rabarber
råsocker

Såhär gör du med smördegen

Nagga smördegen och pensla med ett uppvispat ägg.

Riv över mandelmassa.

Gör en “kanal” i mandelmassan och häll i vaniljsås/kräm. Jag hade överbliven från gårdagens paj. Lär fungera precis lika bra med färdigköpt.

Rabarberbakelse på smördeg och hur du placerar rabarbern

Skär rabarbern sådär lite snyggt och lägg på. Strö över lite råsocker också.

In i ugnen, 175 grader sådär 30 minuter.

Pudra över lite florsocker.

Sen är det bara att njuta! 💚


Tips: Gör din egen vaniljkräm enligt det här receptet, fast dubbla mängden majsmjöl för att få den mer stabil.
https://saltpeppar.se/vaniljsas-i-thermomix/

andra recept på smördegsbakelser

Fler recept med smördeg

Har du plötsligt mycket smördeg hemma kanske dessa kakor också kan falla i smaken?
Smördegsbakelser >>

Upp och ner karamelliserade smördegsbakelser >>

Lämna en kommentar




Reklam: