Rabarber- och jordgubbssylt

Rabarber- och jordgubbssylt

Jag ville ta till vara på rabarbern i trädgården samt de frysta jordgubbarna som låg i frysen från förra sommaren, rabarber- och jordgubbssylt vore ju inte tokigt.

Jag ville inte ha en allt för söt sylt så jag köpte ett paket (330 g) Syltsocker 1+3 som räcker till 1 kg bär. Är du inte fullt lika rädd för socker så använd det vanliga Syltsockret i stället.

Rabarber- och jordgubbssylt

600 gr skivad rabarber
400 gr jordgubbar
1 paket Syltsocker 1+3.

Gör så här:
1. Skriva rabarbern, tina jordgubbarna och häll bort vätskan om de är frysta. Dela eventuellt större jordgubbar.

2. Häll när frukten/bären i en gryta, häll ner sockerpaketet och rör runt.

3. Låt koka två minuter och sylten är klar!
Marias kommentar: Hmm, två minuter fungerade inte på rabarbern. Sikta i stället på 10-15 minuter så att rabarbern hinner smälta ordentligt.

4. Skumma ordentligt.

5. Häll upp på varma burka. Förvaras i kylskåp.

6. Om sylten blir på tok för lös så kan du koka om den. Köp Certo, Fruktpektion och ha i under omkokningen.

Kommentarer

Kinna skrev 2007-07-04 klockan 16:09

vilken fin blogg du har. Jag gillar dina bilder!

Lämna en kommentar




*