Rabarber- och jordgubbsrutor

Det blir inte en sommar utan att jag bakar minst en omgång av de goda rabarber- och jordgubbsrutorna. Den här gången hade jag färska jordgubbar och det blev faktiskt en betydligt mycket snyggare kaka och faktiskt något godare också om jag ska vara ärlig.

Men nöden har ingen lag, har du inga färska jordgubbar så fungerar det alltid även med frysta.

Somriga smaker och härligt kladdig. Om du inte ska sätta i dig allesammans på en gång så rekommenderar jag dig att frysa in några bitar så att du har till senare. Kakan håller sig annars ypperligt i kylskåpet i några dagar.

Kommentarer

Maja skrev 2011-08-27 klockan 12:14

Finns det rabarber kvar att köpa? Jag har letat i mina mataffärer men inte hittat :(

Maria skrev 2011-08-27 klockan 12:25

Maja: Jag såg i min mataffär för någon vecka sedan i alla fall vet jag säkert. Annars har iaf jag fortfarande rabarber kvar i trädgården som är späd och inte så där äckligt träig. Lycka till med rabarberjakten! Spara receptet till nästa vår om du inte lyckas hitta någon annars.

Lämna en kommentar
Reklam: