Quornbitar och risotto

Efter lördagens tur på Möllevångstorget så var hela köket fullt med godsaker. Nu gällde det bara att lyckas kombinera ihop det till en vettig middag också.

möllanshopping

I frysen hade vi ett paket med Quornbitar. Alltid bekvämt att ha till hands och dessutom fettsnålt. Innehåller mindre än 3% fett läste jag just på deras hemsida. Lätt att tillaga, men ganska smaklöst, så var inte rädd för att krydda rikligt eller marinera. På Quorns hemsida finns en massa information om vad quorn är och tips på hur det ska tillagas. För er som inte känner till det sedan tidigare kommer här några lösrykta meningar från deras hemsida – http://www.quorn.se

Alla Quorn-produkter innehåller mykoprotein. Mykoprotein är, precis som champinjoner och tryffel, en näringsrik medlem av svampfamiljen. Mykoprotein innehåller högkvalitativt protein och kan användas som en helt vegetarisk, alternativ proteinkälla till kött, fisk och fågel.

På torget hade vi köpt kantareller så valet föll på en kantarellrisotto med ruccolakryddad quorn.

middag

Kantarellrisotto (recept här: https://saltpeppar.se/blog/?p=816)

Ruccolakryddad Quorn
Ta påsen med quorn direkt från frysen, ner i en stekpanna med lite olja. Finhacka en stor näve ruccola och låt steka med ca 8 minuter tills quornen är genomvarm. Krydda med peppar och lite örtkryddor. När det återstår ett par minuter av stektiden lägg ner lite grönsaker (på bilden morot och gul paprika i bitar).

Kommentarer

Pimp my food skrev 2009-08-10 klockan 21:33

Ser sjukt gott ut med alla färska grönsaker, bär och frukter Kanske det mest schysst med sensommaren... just när allt börjar skördas...

Anna skrev 2009-08-11 klockan 10:50

som sagt, njut av godsakerna :-) jag blir ruskigt avundsjuk, en annan får numera hålla tillgodo med city gross något knapphändiga grönsaker och frukt.

Anna skrev 2009-08-11 klockan 10:53

och jag som nyss slängde! en påse med quorn eftersom jag inte hade fantasi nog att tillaga det på ett bra sätt. Får nog införskaffa en ny påse och göra ett nytt försök.

Tips på quorn-recept! « Kumminosten skrev 2010-04-20 klockan 13:09

[...] Risotto med ruccolakryddad quorn [...]

Matproffspappan & jag » Tips på quorn-recept! skrev 2011-04-13 klockan 20:48

[...] Risotto med ruccolakryddad quorn [...]

Lämna en kommentar
Reklam: