Quinoabiffar smaksatt med färsk basilika och fetaost

Saltå Kvarns hemsida (originalet finns inte längre kvar på deras sida) hittade vi det här receptet på Quinoabiffar som verkade spännande att testa. Resultatet blev goda biffar, som dock hade ganska svårt att hålla ihop i stekpannan. Men i med ett extra ägg och gör lite mindre biffar än vad vi gjorde (står mer om det i receptet), så ska det nog gå bra. Vi ska göra om dessa igen iaf!

Quinoabiffar smaksatt med färsk basilika och fetaost

1 dl quinoa
1 ägg (kör 2 istället så håller de samman bättre)
1 msk creme fraiché
0,5 dl fetaost
1 msk ströbröd
1 liten gul lök, finhackad
3 msk färsk basilika
1 vitlöksklyfta
Chilipeppar, färsk
olja till stekning
Salt och peppar

Koka quinoan enligt grundreceptet på paketet och låt den svalna.

Blanda ägg, cremefraiché och ströbröd i en bunke och låt det svälla ett par minuter.

Finhacka under tiden gul lök, basilika, vitlök och chili. Smula fetaosten och blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och ev peppar och låt svälla i ca 5 minuter.

Forma quinoasmeten till biffar. Gör inte förstora biffar då det är svårt att få dem att hålla ihop. Vi gjorde 7 stycken, men i efterhand insåg vi att vi borde vi gjort dem lite mindre så att det blev några till av smeten.

Värm olja i en stekpanna och stek på båda sidor.

Kommentarer

Frida skrev 2009-05-19 klockan 18:17

Dessa blev jag riktigt sugen på att testa. Det verkar riktigt gott. Dock undrar jag lite över vad man kan servera till dem så det inte ska bli så torrt.

Millan skrev 2009-05-19 klockan 18:30

Frida: Vi åt dem med en stor sallad och dressing. Nästa gång serverar vi dem nog med nypotatis och sås1 på den här sidan: https://saltpeppar.se/blog/?p=224 Kommer du på något bra så får du gärna tipsa oss!

Minna skrev 2009-05-19 klockan 21:05

Kul recept! Jag gillar quinoa men har aldrig kommit på tanken att de kan användas i biffar. Ska definitivt prova detta framöver!

Anna skrev 2009-05-23 klockan 20:59

Spännande, det måste jag testa=)

Lämna en kommentar
Reklam: