Pyttipanna – direkt från trädgården

Vi hade gäster och grillade fläskfilé. Det var hur gott som helst, men det blev en del kött över som vi sparade undan i kylen. Idag förvandlades våra rester till lyxmat.

I trädgården plockade vi potatis, morötter och kryddor. Jag vet att folk har gjort det i alla tider, men för mig är det första året med en egen trädgård där jag kunnat odla, och jag njuter för fullt. Jag tycker det är underbart!

Hemmagjord pyttipanna
potatis
morötter
1 selleristjälk
1 gul lök
färska kryddor (persilja, libbsticka och basilika)
fläskfilé
smör

ägg

Jag har tyvärr inga mått, utan lite lagom av allt liksom.

Börja med att steka potatisen och löken i smör så att potatisen börjar bli mjuk. Tillsätt de andra ingredienserna och låt steka med tills allt är varmt. Jag gillar när morötterna har lite krisp kvar.

Servera med stekt ägg.

Gillar du pytt-i-panna så kan vi även tipsa om vår vegetariska pytt och Pias grekiska.

Vegetarisk pyttipanna
Pias grekiska pyttipanna

Kommentarer

Åsa skrev 2011-08-09 klockan 19:13

Trevlig blogg! Ramlade hit av en slump och har nu matnördag i någon liten timme

Lämna en kommentar




*