Purjolökssill med dill

Sill hör påsken till tycker jag. Vad passar då bättre än en inlagd sill med fräsch citron i kombination med dill? Får jag presentera vårt andra recept till Las moras grönare högtider. (Läs mer om vinet här..)

millan_130313

Purjolökssill med dill

1 burk inläggninssill (ex. Abbas)
1/2 purjolök
1/2 citron
2 kvistar dill

lag:
1/2 dl ättiksprit 12%
1 1/2 dl vatten
2 dl socker

Skölj sillen och låt rinna av.

Koka upp ingredienserna till lagen och ställ åt sidan. Skölj och strimla purjolöken fint och lägg ner i lagen. Skär skalet från citronen (bara det gula) i tunna strimlor och lägg ner i lagen.

Skär sillen i mindre bitar och lägg i en burk. Häll över den svala sockerlagen. Klipp ner dillen och rör runt.

Låt stå svalt över natten.

Serveringsförslag: Grovt bröd, hårdkokt skivat ägg och sill på toppen! Fungerar lika bra som förrätt eller nattamad ;)

lasmoras_stor

Kommentarer

Sandras Matkrypin skrev 2013-03-25 klockan 08:42

Vilken härlig sill! Den ska jag testa :)

Lämna en kommentar




*