Purjolökssill med dill
Sill hör påsken till tycker jag. Vad passar då bättre än en inlagd sill med fräsch citron i kombination med dill? Får jag presentera vårt andra recept till Las moras grönare högtider. (Läs mer om vinet här..)
Purjolökssill med dill
1 burk inläggninssill (ex. Abbas)
1/2 purjolök
1/2 citron
2 kvistar dill
lag:
1/2 dl ättiksprit 12%
1 1/2 dl vatten
2 dl socker
Skölj sillen och låt rinna av.
Koka upp ingredienserna till lagen och ställ åt sidan. Skölj och strimla purjolöken fint och lägg ner i lagen. Skär skalet från citronen (bara det gula) i tunna strimlor och lägg ner i lagen.
Skär sillen i mindre bitar och lägg i en burk. Häll över den svala sockerlagen. Klipp ner dillen och rör runt.
Låt stå svalt över natten.
Serveringsförslag: Grovt bröd, hårdkokt skivat ägg och sill på toppen! Fungerar lika bra som förrätt eller nattamad ;)
Reklam:
Lämna en kommentar