Purjolökspaj med Chevre

Här kommer så vårt första påsk-recept för “Las Moras“. Det är en paj med säsongens späda purjolökar som passar lika bra till huvudrätt som mättande tillbehör på en påskbuffe.

millan_130315

Purjolökspaj med Chevre

pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
1 äggula

fyllning:
3 purjolökar
smör
peppar

ca 200 g chevre (beroende på hur smakrik den är)

2 ägg
2 dl mjölk
salt & peppar

2 dl parmesan

tillbehör:
sallad

pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och äggula och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i botten på en form och nagga den med en gaffel. Låt stå svalt en stund. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

fyllning:
Skölj och strimla purjolöken. Fräs i en rejäl klick smör till purjolöken blivit mjuk. Fördela fyllningen i skalet och blanda ner klickar av chevren.

Gör en äggstanning genom att vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll över fyllningen. Grovriv parmesanen och fördela i formen. Grädda 30 minuter på 200 grader. Låt stå 10 minuter innan servering.

Servera med en sallad.

lasmoras_stor

Kommentarer

Vardagsmat a la Jess skrev 2013-03-17 klockan 13:54

Det lät jättegott verkligen. Jag borde äta vegetariskt oftare!

Marie skrev 2013-03-19 klockan 14:03

Ser väldigt gott ut. Purjolök är en höjdare.

Lämna en kommentar




*