Pumpasoppa

Som jag berättade fick jag tag i en massa härliga pumpor, så nu började hjärnan att arbeta med vad som skulle bli av dem. Det första jag kom att tänka på var pumpasoppa. Inspirationen hämtade jag från ett recept med jordärtskockor (finns här)!

Jag ska dock erkänna att jag inte är helt nöjd med dagens soppa. Den här sortens pumpa visade sig vara väldigt söt och soppan blev i sötaste laget. Vid nästa försök tänker jag mig att jag byter ut en del av pumpan mot potatis istället. Har vi annars några pump-experter här bland er läsare som har något bättre förslag, eller som kanske sitter inne med det perfekta receptet på pumpasoppa?

Pumpasoppa
till 4 portioner

800 g pumpakött
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong

1/2 msk finriven ingefära
2,5 dl grädde
vitpeppar
salt

till servering:
röra (cremefraiche blandat med cream cheese)
bröd

Skala och kärna ur pumpan. Skär sedan småbitar av den. Skala löken och finhacka.

Fräs pumpan och löken i lite olja så att pumpan precis börjar mjukna lite. Häll på vin och låt koka någon minut. Tillsätt buljongen och låt puttra på svag värme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

Mixa till en slät puré. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen och smaka av med ingefära, salt och peppar.

Servera med en röra gjord på exempelvis cremefraich blandat med cream cheese.

Kommentarer

alltomminmat.blogg.se skrev 2010-10-18 klockan 10:54

Vad kul att hitta en bloggkollega som vågar sig på att testa pumpa!Kika gärna in på min blogg, har precis också testat något nytt...manitoba cream, alltid något. Allt gott!

Helena Ljunggren skrev 2010-10-19 klockan 09:33

Pumpa är nåt som jag inte är sådär vansinnigt förtjust i men kanske skulle det funka som soppa. Det måste jag absolut prova.

Ann Charlott Nordström skrev 2010-11-06 klockan 19:02

Jag testade att lägga i lite potatis (4-5 st normalstora) - blev jättegott...

Lämna en kommentar




*