Pumpagryta med rotfrukter

Är det pumpasäsong så gäller det att njuta av dem. En tidigare pumpagryta fick stå som inspriation till dagens variant. Värmande och gott i höstkylan.

Pumpagryta med rotfrukter
till 4-6 portioner

1 gul lök
1 morot (på fotona gul morot)
1 persiljerot
1 palsternacka
1 liten bit sellerirot (här kan man bara ösa ner vad för rotfrukter man har hemma)
4 dl pumpa i mindre bitar
smör

3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong

200 g tärnad kassler
3 dl majs
1 burk vita bönor i tomatsås
salt
peppar
1-3 tsk sambal oelek (smaka dig fram)

tillbehör:
bulgur

Skala rotfrukterna och skär i bitar. Fräs i smör tillsammans med hackad lök.

Häll på vatten, grönsaksbuljong och pumpa. Låt puttra under lock tills allt börjar mjukna.

Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra några minuter tills allt är varmt. Smaka av med sambal oelek.

Servera med bulgur.

I lunchlådan: Går utmärkt att frysa tillsammans med ris eller bulgur till lunchlådan.

Kommentarer

Linda skrev 2012-10-10 klockan 11:02

Så giott det ser ut

patrik skrev 2012-10-12 klockan 21:55

Det där såg riktigt gott ut!!

Lämna en kommentar




*