Pumpagryta med rotfrukter
Är det pumpasäsong så gäller det att njuta av dem. En tidigare pumpagryta fick stå som inspriation till dagens variant. Värmande och gott i höstkylan.
Pumpagryta med rotfrukter
till 4-6 portioner
1 gul lök
1 morot (på fotona gul morot)
1 persiljerot
1 palsternacka
1 liten bit sellerirot (här kan man bara ösa ner vad för rotfrukter man har hemma)
4 dl pumpa i mindre bitar
smör
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
200 g tärnad kassler
3 dl majs
1 burk vita bönor i tomatsås
salt
peppar
1-3 tsk sambal oelek (smaka dig fram)
tillbehör:
bulgur
Skala rotfrukterna och skär i bitar. Fräs i smör tillsammans med hackad lök.
Häll på vatten, grönsaksbuljong och pumpa. Låt puttra under lock tills allt börjar mjukna.
Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra några minuter tills allt är varmt. Smaka av med sambal oelek.
Servera med bulgur.
I lunchlådan: Går utmärkt att frysa tillsammans med ris eller bulgur till lunchlådan.
Reklam:
Lämna en kommentar