Pumpa- och sötpotatissoppa i slow cooker

Hösten är här och genast blir jag sugen på varma goda soppor. Den här crock pot-soppan tar en stund att förbereda, för du behöver ugnsbaka pumpan först för att få bättre smak på den. Men sen behöver den inte så många timmar i slow cookern. Kan med fördel göras på helgen och håller flera dagar i kylen. Glöm inte att servera med creme fraiche, för den behövs för syrlighetens skull.

Butternut-pumpa-soppa i slowcooker

Pumpa- och sötpotatissoppa i slow cooker
till 4 portioner

1 butternut-pumpa
1 liten sötpotatis
2 potatisar
rapsolja

1 liter kycklingfond
2 tsk honung
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

till servering:
creme fraiche
salt
bröd
på fotot även stora krasseblad, men det är inget som behövs

 

Butternut-pumpa-soppa i slowcooker

Sätt ugnen på 175 grader.

Butternut-pumpa-soppa i slowcooker

Skala potatis och skär i stora klyftor. Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna. Skär i bitar och lägg tillsammans med potatisen på en plåt. Ringla över lite olja och ställ in i ugnen 30 minuter. Pumpan ska precis börja mjukna.

Häll kycklingfond och honung i slow cookern. Hacka en gul lök och en vitlökklyfta och lägg ner i grytan.

Butternut-pumpa-soppa i slowcooker

Lägg ner potatis i grytan. Skär bort skalet från pumpabitarna och lägg ner pumpabitarna i grytan.

Sätt igång 4 timmar på low.

Använd en stavmixer och mixa soppan slät. Servera med en rejäl klick creme fraiche, lite salt och bröd.

Kommentarer

Lotta Fagrell skrev 2019-02-18 klockan 15:16

Hej! Jag har en hallowenpumpa. Kan jag inte använda den istf butternutpumpan?

Millan skrev 2019-02-19 klockan 12:57

Nja.. de vanliga halloween-pumporna brukar inte vara så goda att äta. Butternuten är mycket mildare i smaken. Men testa :) Kanske är en god sort du fått tag i!

Lämna en kommentar




*