Provsmakning pågår

Vi har fått provsmaka en hel del av Ridderheims nya e-nummerfria sortiment. Produkterna kommer du bland annat att hitta hos ICA och Hemköpskedjan.

Först ut i testen var Fjällpastrami. Den är “varsamt kokt i fjällvatten och därefter rullad för hand i svartpeppar”.

fjällpastrami

pastrami

Väldigt snyggt och rent kött. Bra saltsmak men på tok förmycket svartpeppar för att jag ska kunna äta det. Chrisse hade dock inga problem att äta upp det :)

Vi skar pastramin i tunna skivor och hade på mackor tillsammans med lite grönsaker. Annars är det gott att ha pastrami till sallader.

Nästa produkt vi fick testa var grillad Jokkmokksrostbiff. Tillverkad av hängmörat nötkött.

rostbiff

Även här kött av högsta klass, men ganska torrt. Rikligt med kryddor (som jag personligen gärna skrapar bort lite av) men har gett god smak åt köttet.

rostbiff

Vi valde att servera rostbiffen med Beriths potatissallad.

Koka potatis och låt kallna.

Blanda 1/2 liter filmjölk med 2-4 msk lättmajonnäs.

Skär 3 syrliga äpple, liksom potatisen i lagom stora bitar. Strimla 1/2 purjolök fint.

Blanda ner i filmjölken och häll på mer efter behov (brukar gå åt nästan 1 liter totalt). Tänk på att potatisen gärna suger åt sig av filen när den får stå. Krydda med lite svartpeppar.

Låt gärna potatissalladen stå och dra i kylen en stund.

Imorgon fortsätter rapporten från vår provsmakning..

Kommentarer

Maria skrev 2009-12-19 klockan 20:42

Så mycket svartpeppar är inte min grej heller så pastramin skippar jag nog och så även rostbiffen då den verkar vara rullad i paprikakrydda?!?

Lämna en kommentar




*