Pressgurka

Pressgurka i skål
När jag var barn så fanns det ofta (som jag minns det) pressgurka på bordet till söndagsmiddagen. För ett tag sen lyckades jag få min mor att ge mig sitt recept. Det var inte lätt att få receptet eftersom hon alltid gör det på måfå. Det här är som hon brukar göra det och om nån annan har ett annat bra recept, så vill jag gärna veta det också.

Skiva 1/2 -1 gurka med osthyvel, lägg skivorna i en skål med salt över i 30 min. Krama ur vätskan ur gurkskivorna.
Blanda 1,5 msk 24% ättika, 3 dl vatten och 1 dl socker. Skaka lagen i en burk eller rör tills sockret smält. Smaka av lagen och tillsätt ev lite vitpeppar. Häll lagen över gurkskivorna och låt stå i minst en halvtimme. Hacka lite persilja över.

Det är väldigt gott som tillbehör både till helt kött och till pannbiff eller köttbullar.

Kommentarer

Maria skrev 2007-08-02 klockan 15:24

Åh, pressgurka är ju tokgott! Hmm, ska nog ta och köpa hem lite 24% ättika så jag kan ta och göra sån här gurka någon gång fram över.

Caroline skrev 2007-08-02 klockan 18:03

Pressgurka är svensk sommar sägs det =)

Lämna en kommentar




*