Premium Pilsner

Äntligen har Spendrups förstått att tjeckisk och tysk pilsner är riktigt gott och kommit med sin variant. Jag har ännu inte själv smakat, men jag kan dela med mig av vad som stod i pressutskicket.


Pressfoto från Spendrups Bryggeri via cisionwire

Det nya ölet Spendrups Bryggeri Premium Pilsner utmanar tjeckisk och tysk pilsner

Ölsorten pilsner med sin markanta beska har under flera år vunnit allt större mark i Sverige. Det ökande intresset har inspirerat Spendrups till att lansera Spendrups Bryggeri Premium Pilsner, där förebilden är den pilsner som bryggs i norra Tyskland.

– Pilsnern kräver sin ölälskare med sin framträdande beska och torrhet, men den har över tid börjat attrahera en allt större skara av anhängare, både krogbesökare och hemmanjutare säger Leif Börjesson, marknadschef öl på Spendrups. Premium Pilsner är ett bra och välkommet tillskott till vårt sortiment.

Premium Pilsner är ljust halmgul och har en lätt humlearomatisk doft med inslag av citrus. Den har en torr medelfyllig maltighet och markerad humlebeska samt en lång eftersmak.

– Till denna premiumpilsner används bl a Saazerhumle, vilken ger brygden en ädel beska och utsökt balans. Ölen lagras längre än normalt och det resulterar i en fulländad mognad., säger Richard Bengtsson, bryggmästare på Spendrups. Vägen fram till en god och bra öl är aldrig rak, men jag tycker att vi med Premium Pilsner fått fram en fantastiskt god pilsner med en beska som ger smaklökarna en rejäl omgång. Den här ölen är perfekt till mustig husmanskost.

Spendrups Bryggeri Premium Pilsner på 33 cl engångsglas med en alkoholstyrka på 4,7 vol % finner du på Systembolaget fr.o.m. den 14 februari fram till mitten av maj år 2011.

Någon som har smakat?

Lämna en kommentar
Reklam: