Potatispannkaka

Alla dessa julmatsrester som blivit över och frågan är vad man ska göra med dem? Skinkan är lätt att skära i tärningar och frysa in, för att sedan förvandlas till läckra pajer. Men här kommer ytterligare ett tips från oss, nämligen en läcker potatispannkaka att servera till.

Potatispannkaka med julmatsrester
till 4 portioner, beroende på tillbehör

500 g potatis
3 ägg
6 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk salt

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala och grovriv potatisen. Spola av stärkelsen med kallt vatten och krama ur potatisen.

Vispa samman äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och vispa tills alla klumpar är borta. Tillsätt resten av mjölken, potatis och salt. Häll smeten i en smord liten långpanna (ca 20×30 cm). Tillaga 25 minuter i ugnen.

Tillbehör
Potatispannkakan kan serveras till det mesta, men här är några av våra förslag:

Lax – Kallrökt lax, creme fraiche och ishavsrom

Julskinka – strimla skinkan och fräs den i smör och grillkryddor

Prinskorv, köttbullar & grönsaker

Kommentarer

Helena Ljunggren skrev 2010-12-29 klockan 07:23

Potatispannkaka måste jag absolut prova, tack för tipset!

Lämna en kommentar




*