Potatis- och fänkålsgratäng med chevre

En ljuvlig gratäng med massor av smak möter örtkryddad kycklingfilé. En riktigt god söndagsmiddag blev det av det här.

Potatis- och fänkålsgratäng med chevre
till 4 portioner

1 kg potatis
1 stor fänkål
2 vitlöksklyftor
ca 200 g chevre
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 dl mjölk
salt & peppar

serveringsförslag:
örtkryddad kycklingfilé
ångkokt broccoli

Sätt ugnen på 220 grader.

Skala och skiva potatisen och fänkål tunna skivor. Finhacka vitlöken. Skär chevren i tunna skivor (ja det blir kladdigt, men det spelar ingen roll, huvudsaken är att du lyckas fördela det på något sätt sen).

Smöra en ugnsfast form och varva potatis, fänkål, vitlök och chevre i flera lager. Avsluta med att hälla på grädde, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 40-50 minuter. Känn med sticka när potatisen är mjuk. Låt stå 10 minuter när de kommit ut ugnen.

Källa: Inspirationen till den här gratängen kommer från Elle Mat & Vin nr 1 2012, s 37.

Kommentarer

Victoria skrev 2012-02-09 klockan 22:27

Låter riktigt gott... Fänkål i mat är en riktig höjdare!! Kram Victoria på www.victoriasprovkök.se

Ia Svärd skrev 2012-02-16 klockan 18:57

Återigen har Salt & Peppar förgyllt vår helg, kanongod gratäng....den kommer vi att göra många gånger!

Lämna en kommentar




*