Pollybrownie aka Pollykaka

1 liten långpanna (ca 20 x 30 cm)

Ingredienser:
250 gr smör
75 gr kakao (ca 2 dl)
4 st ägg
5 dl socker
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 påse Polly (220 gr)

Ingredienser till Pollykaka

Gör så här:
1. Smält smör och rör ner kakao och rör runt så att kakaon smälts samman med smöret.

2. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner smörblandningen.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll ner mjölkblandningen i äggblandningen, gärna i en sikt/sil.

4. Vänd samman smeten så att allting blandas, men vispa ej!

5. Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna. Smeten ska vara ca 2 cm tjock. Stick ner Polly jämt fördelat över smeten.

6. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna!

7. Servera med vispad grädde eller lite vaniljglass.

Källa: Deli, Arlaköket nr 13 vår 2008, + en aningens modifierat av mig.

Marias kommentar: En mäktig och fantastiskt god kaka. Pollykulorna blir lite lagom halvsega och ger en vanliga kladdkaka/brownie en lite annorlunda smakupplevelse. Helt klart en kaka som vi kommer göra igen.

Kommentarer

maria skrev 2008-06-02 klockan 21:35

Det här såg helt fantastiskt gott ut !

emil skrev 2008-06-03 klockan 00:37

Ser grymt gott ut, det måste jag testa. Polly är en av mina favoriter.

Anna skrev 2008-06-03 klockan 09:44

åhh det här verkar supersmarrigt! detta ska testas till helgen, tack för receptet :-)

Chris skrev 2008-06-03 klockan 11:14

Det här låter väldigt gott!

Daniel skrev 2008-06-03 klockan 12:06

FAn vad gott med polly i kul idé ha en bra vecka mvh Daniel

morsdeka skrev 2008-06-03 klockan 20:33

Måste baka denna till min Kärlek. Han är en riktig "sweet tooth". Tack för tipset! KRAMEN!

Saga skrev 2008-06-05 klockan 19:24

75 gram kakao är ungefär hur mycket...? :)

Maria skrev 2008-06-05 klockan 19:45

Saga: 75 gram kakao är ca 2 dl när jag provvägde på min digitala hushållsvåg här hemma. En sådan våg är guld värld om du är bakintresserad! En bra investering med andra ord!

Saga skrev 2008-06-06 klockan 12:43

Sådär ja, nu har jag just gjort denna smet i muffinsformar, både i små och amerikanska storleken, blev jättebra.Lite längre tid i ugnen bara. Ska käka med vispgrädde ;P

Millan skrev 2008-06-07 klockan 09:12

Saga: Åå riktiga pollymuffins! Det ska jag också göra!

Anna-Carin skrev 2008-06-15 klockan 20:47

Skriver under på att de är kanongoda! Browniereceptet var toppenbra, detta kommer jag att använda igen. Nästa gång ska jag också testa att göra muffins.

Millan skrev 2008-07-04 klockan 20:54

Nu har vi testat och bjudit på dem. De gjorde succe! Jättegoda!

Hanna - Bakfnatt skrev 2010-02-19 klockan 05:13

Det där lät otroligt gott!

bagar-blomman skrev 2013-11-17 klockan 18:18

Dra mig baklänges vilken kalastårta! Bland det bästa i smakväg genom tiderna för min del. Munnen kan man säga, sprängdes! Men inte klandrar jag någon för det, för jää*ä*ä*vl*r vad underbart gott. Usch!

Maria skrev 2013-11-17 klockan 19:50

Bagar-blomman: Visst är den god? Gissa vem som köpte med sig en påse Polly häromdagen just i syfte att baka denna kaka? ;-)

Lämna en kommentar




*