Polkagrisglögg

Äntligen december och glöggtider! Ni som hängt med här i bloggen några år känner nog till att det dricks en hel del glögg i den här familjen. Dock tror jag inte att jag får ihop en ordentlig glöggtest iår, då allehanda virus och bakterier verkar trivas i den här familjen. Men glögg ska det drickas ändå och jag har sett framemot att få börja med Polkagrisglöggen från Saturnus och Annas pepparkakor, även de med polkagrissmak.

polkagrisglögg

I Grenna Polkagriskokeri bakas karamellerna för hand efter Amalia Erikssons recept från 1859. I vår Polkagrisglögg blandas mintiga smaker, lekfulla ränder och kryddig glögg till en ny julklassiker. Jättekonstigt och jättegott! Servera rykande varm eller frostigt kall med is. Alkoholfri, 50 cl.
Källa: http://www.saturnus.se/

polkagrisglögg

Vi har testat glöggen både varm och kall. Och jag blev lika besviken på bägge. Tycker varken det smakar glögg eller polkagris. Visst, det går att urskilja smaker, men det är helt ärligt ingen höjdare. Kul ide, men nä.

Lika besviken blev jag på pepparkakorna från Annas. De smakar iof väldigt mycket polkagris, men knappt någon pepparkaka. Polkagrissmaken tar över allt förmycket. Sen är det en god kaka, men jag saknar pepparkakssmaken.

Så tyvärr, första glöggen ut iår väljer vi att dissa. Nu kan det bara bli bättre!

Lämna en kommentar
Reklam: