PMS 2007

Under helgen så har det varit PysselMarathonStockholm och pysselgalningar som Chris och Millan är så var vi givetvis på plats. Här hade vi kunnat skriva hur mycket som helst om hur underbar helgen var, men är det en matblogg så är det. Stället vi bodde på var Hotell Scandic i Täby.

När vi satte oss till bords på fredagkvällen blev vi lite besvikna. Förra året var maten så bra och till varje tillfälle fanns det en kött- och en fiskrätt. Det var fortfarande en slags buffévariant, men nån fisk såg vi inte till. Det fanns en vegetarisk rätt med svamp och sega köttbitar med en potatis-svamp-purjolöksblandning. Förutom det sega köttet smakade det andra gott. Vi undrade lite över räkorna som fanns på salladsbuffén. Vem tar ett par räkor och sätter sig och skalar?
Tydligen ingen visade det sig sen då räkorna åkte fram och tillbaka några omgångar..

meny

På lördagen var det en enklare lunchbuffe. Raggmunkarna smakade pannkakor och var riktigt goda. Couscoussalladen var även den god.

Grönsaker

Till varje måltid serverades en väl tilltagen grönsaksbuffe. Tummen upp!

kakor

På lördagseftermiddagen serverades det en enorm kakbuffe. Allt från nybakade kanelbullar, tårtbitar, vaniljbullar till melonbitar och vindruvor. Mycket gott och rikligt! Dessutom hade vi fri tillgång till kaffe och te under hela helgen!

meny

Lördagkväll kunde vi välja på fiskgryta med aioli och en kycklingrätt med svamp och pasta. Vi båda åt fiskgrytan och den var jättegod. Det fanns minst två olika sorters fisk i den. Med aiolin till smakade den ännu bättre. De som åt kycklingen var mycket nöjda de också och jag hade tänkt testa den, men orkade inte efter fiskgrytan (Chris).

Grönsaker

Frukost

Frukost
På morgonen serveras det frukost med flera olika sorters bullar. I påläggsväg fanns det vanliga, några sorters kött, några ostar, leverpastej och grönsaker.
Till de djupa tallrikarna fanns sex olika sorters fil/yoghurt och fem olika flingor/müsli. Desstom fanns det varje morgon färsk annanas och fruktsallad. Som lite extra tillbehör fanns kokosflingor, olika fröer (som linfrö och solrosfrö) och torkad frukt.
Om du var sugen fanns det även stekt bacon, ägg och bönor. Men något sånt hamnar verkligen inte på min tallrik som blev fotograferad (Millan).
Utbudet på påsteer var inte speciellt stort. Fanns inte mer än fyra sorter. Däremot hade de fyra burkar med löste, två olika sockersorter och hounung.

En av rätterna på söndagens lunch var en pastagratäng med sparris, som inte smakade speciellt mycket. Den andra rätten har jag tyvärr glömt vad det var, men jag minns att den innehöll champinjoner.

Millan: Jag är mycket nöjd med servicen på hotellet. Maten var ingen lyxmat, men det fanns alltid några olika rätter att välja på och grönsakerna var fräsha.

Chris: Jag håller med Millan om att maten var bra utan att vara direkt lyxig. Bäst var fiskgrytan på lördagen, men allt smakade gott (utom fredagkvällens köttbit). Ett plus för att det fanns färsk ananas på frukostbuffén.

Kommentarer

Petra skrev 2007-05-01 klockan 18:21

Tycker maten var bättre än i fjol, men jag har nog andra smaklökar kanske. ;) Köttet var mindre torrt, men jag håller med om att det saknades fiskrätter (fast å andra sidan tyckte jag fisken i fjol var rätt torr och trist också). Bra var att salladsbuffén hade allt sorterat för sig, är allergisk mot bland annat tomater, så jag plockade på mig annat grönt istället. Dock saknades det majs lördag middag och söndag lunch, jag är stor majsälskare! :) Jag var nöjd med maten, fast priset var kanske lite väl högt för kvaliteten. Men jag åt mig mätt varje måltid och hade aldrig något sug efter godis efter måltiderna tack vare frukten.

Åsa skrev 2007-05-01 klockan 18:41

Tyckte maten var helt ok! Kanske lite dyr där på fredagkvällen eftersom köttet inte var någon höjdare direkt. Jag åt faktiskt räkor. Bara att tvätta händerna sen ju. ;)

Millan skrev 2007-05-01 klockan 20:17

Åsa: Så det var du som åt räkor! Chris och jag har funderat över vilken typ av människa det är som sätter sig och skalar räkor och nu fick vi vårt svar :))

Maria skrev 2007-05-04 klockan 19:57

Hoppas på PMS 2008 för då ska jag väl tamme tusan se till att komma iväg! Vore ju skoj att träffa mina medbloggerskor om inte annat! ;-)

Linda skrev 2007-05-04 klockan 22:20

Hallååå!!! JAG åt också räkor :)) Det är ju självklart liksom, salt böna som jag är *fniss*

Lämna en kommentar
Reklam: