Plommonsylt

Hemma hos mamma och pappa är träden överfulla av frukter! Jag plockade en stor kasse plommon med mig hem.

plommon

Det är enkelt att göra sylt och går faktiskt ganska snabbt också.

1 kg skalade och rensade plommon
1 paket Syltsocker 1+3 (DanSukker)

1 kanelstång som får koka med (inget måste men ger lite mer smak)

rensade plommon

Rensa frukterna/bären.

blanda med socker

Blanda med syltsocker och låt koka 2-5 minuter. Skumma av = ta bort allt skum som flyter upp till ytan.

Häll upp sylten i varma burkar. Vi brukar ställa in glasburkarna i ugnen en stund innan.

sylt

frukost

Och dagens frukost blev gröt med hemmagjord plommonsylt :)

Kommentarer

Berith skrev 2009-09-13 klockan 11:37

Å vad det ser gott ut! Nu blev jag sugen på att själv göra några burkar!

Millan skrev 2009-09-13 klockan 11:39

Det tycker jag att du ska göra :) Om jag skulle gjort om det skulle jag haft i lite mer kanel. Blev lite klent med bara en stång i. På DanSukkers hemsida finns det förslag på smaksättningar till olika sylter: http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=1240

Tina skrev 2009-09-15 klockan 14:54

Länge sedan jag tittade in här! Kul med plommon, det är ju så gott, inte minst att äta bara som dom är!

Helena skrev 2009-09-15 klockan 20:32

Åh så gott det ser ut. Hemmagjort är bäst.

Filibabba skrev 2009-09-16 klockan 18:42

det låter verkligen gott med plommonsylt! =)

Elin skrev 2009-09-16 klockan 21:31

Verkar ju riktigt enkelt och gott. Dum fråga kanske men vad menar du med 1+3 (syltsocker)?...

Millan skrev 2009-09-17 klockan 10:51

Elin: Paketen från DanSukker heter "1+3 syltsocker". Det är en fyrkantig ganska liten förpackning. Titta på den här sidan: http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=1242

Berith skrev 2009-09-19 klockan 07:23

Min plommonsylt är klar och den blev jättegod! Det tog lite tid att skala och kärna ur plommonen men det var det värt när man får smaka på sylten. Tack för tipset!!!

Dennis skrev 2009-09-19 klockan 13:45

Ser fantastiskt gott ut! trevligt till ost och knäcke1

Lämna en kommentar




*