Plommonchutney
Det är inte ofta jag har tv:n på och egentligen tände jag bara den för att barnen ville se något. Men så landade vi på nyhetsmorgon och Siri Barje. Hon stod där och gjorde en plommonchutney som bara såg så läcker ut. Och faktiskt, detta är den bästa variant jag hittills har gjort! Så tack för det Siri!

Plommonchutney
1 kg plommon
2 rödlökar
1 tomat
1/2 röd chilifrukt
1 msk smör
3 klyftor vitlök
2 dl muscovadosocker
1 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
citronsaft, några droppar
salt

Dela plommonen, ta bort kärnan och skär dem i klyftor. Skala och skiva rödlöken i klyftor. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Hacka tomaten i mindre bitar. Hacka chilin i små bitar. Vill du ha det mindre starkt, ta bort kärnorna.
Smält smöret i en gryta och tillsätt alla grönsaker, rör runt och stek i 2 minuter.
Tillsätt sedan socker, vatten, vinäger, citronsaft och salt. Koka upp och låt puttra nästan en timme.
Häll upp i rengjorda glasburkar. Håller en vecka i kylen men går också bra att frysa in.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar