Pizzasallad som på vår pizzeria

Hur ska en pizzasallad smaka? Jag äter inte det tillräckligt ofta för att ha ett klart svar på det, men här är som jag minns att det smakar på “vår” pizzeria iaf. Oavsett vilket är det en god pizzasallad som till och med dottern glatt äter.

Pizzasallad som på vår pizzeria

Pizzasallad

ca 1/2 vitkålshuvud (det ska bli så mycket att det fyller ett normalt durkslag)
kokande vatten (några liter)

dressing:
1 msk 24% ättika
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 tsk socker
1,5 tsk oregano
salt & peppar

Tips: Jag gillar verkligen att blanda med italiensk salladskrydda också.

Pizzasallad som på vår pizzeria

Strimla vitkålen med osthyvel och lägg i ett durkslag (jag fyller durkslaget med vitkål). Häll över kokande vatten och låt rinna av. Rör runt lite i det.

Blanda alla ingredienserna till dressingen i en stor skål. Lägg i vitkålen och rör runt. Låt svalna och ställ kallt fram till serveringen.

Tips: Håller flera dagar i kylen, så detta kan du förbereda i god tid.

Lämna en kommentar




*