Pizzasallad som på vår pizzeria

Hur ska en pizzasallad smaka? Jag äter inte det tillräckligt ofta för att ha ett klart svar på det, men här är som jag minns att det smakar på “vår” pizzeria iaf. Oavsett vilket är det en god pizzasallad som till och med dottern glatt äter.

Pizzasallad som på vår pizzeria

Pizzasallad

ca 1/2 vitkålshuvud (det ska bli så mycket att det fyller ett normalt durkslag)
kokande vatten (några liter)

dressing:
1 msk 24% ättika
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 tsk socker
1,5 tsk oregano
salt & peppar

Tips: Jag gillar verkligen att blanda med italiensk salladskrydda också.

Pizzasallad som på vår pizzeria

Strimla vitkålen med osthyvel och lägg i ett durkslag (jag fyller durkslaget med vitkål). Häll över kokande vatten och låt rinna av. Rör runt lite i det.

Blanda alla ingredienserna till dressingen i en stor skål. Lägg i vitkålen och rör runt. Låt svalna och ställ kallt fram till serveringen.

Tips: Håller flera dagar i kylen, så detta kan du förbereda i god tid.

Kommentarer

Greger skrev 2022-08-13 klockan 21:27

Smart att använda osthyveln för att strimla vitkålen! Jag brukar gilla att ha lite inagd paprika i salladen, men då håller den sig inte alls lika länge. Men gott blir det. Färsk paprika går däremot inte alls, då blir salladen dålig efter bara någon dag.

Millan skrev 2022-08-14 klockan 11:05

Greger: Inlagd paprika minns jag från när jag växte upp. Inbillar mig att pizzeriorna hade det på den tiden. Sen ska jag erkänna att jag glömt bort det helt.. Men det är nog gott att ha i! Så tack för påminnelsen!

Lämna en kommentar
Reklam: