Pizzalasagne och en faslig massa andra varianter

Om du ledsnar på den traditionella lasagne så prova att byt ut såsen mot en med skinka i stället. Det blir lite pizzasmak över det hela, men du får ändå pastan så att säga. Ett bra alternativ till den traditionella varianten tycker vi.

Några andra alternativ:

  • Kycklinglasagne med tacosmak
  • Millans vegetariska lasagne
  • Vegetarisk lasagne med chevré
  • Basilikadoftande lasagne med feta
  • Spenatlasagne
  • Lammfärslasagne med rödbetor
  • Squash- och skinlasagne
  • Squashlasagne med kyckling
  • Hur vi gjorde varianten med skinka?

    Receptskiss:
    400 gr finkrossade tomater, gärna Mutti
    1 finhackad gul lök
    1-2 finhackade vitlöksklyftor
    200-400 gr rökt/kokt skinka (helt och hållet hur mycket skinka du råkar ha hemma och om du vill ha en köttigare lasagne eller inte…)
    en gnutta socker
    salt, svartpeppar

    1 paket färska lasagneplattor, ca 200 gr
    ca 4 dl ostsås, egen eller färdig typ Keldas
    1 dl riven parmesanost

    Gör så här:
    1. Finhacka lök och vitlök. Mjukstek i lite smör utan att de tar färg.
    2. Ha i de krossade tomaterna, smaka av med socker, salt och svartpeppar.
    3. Låt tomatsåsen koka samman, ca 30 minuter.
    4. Strimla skinkan och vänd ner i tomatsåsen.
    5. Börja med ett lager tomatsås, sen lasagneplattor, mera tomatsås, ostsås, lasagneplattor, toamtsås, ostsås.
    6. Avsluta med lasagneplattor, ostsås och den rivna parmesantosten.
    7. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Passa så att lasagnen inte blir bränd. Eventuellt behöver den 5 minuter till för att få lite färg.

    Marias kommentar:
    Givetvis fungerar det utmärkt att frysa den här lasagnen. Har du färska champinjoner hemma och ni gillar det så skiva dem, stek dem och vänd ner i tomatsåsen tillsammans med skinkan.

    Förhoppningsvis hittar du någon lasagne här som du gillar!

    Lämna en kommentar




    *