Pizza med bacon, päron och ädelost

Ännu en av rätterna som jag introducerade under glöggminglet 2019. En pizza med smak av ädelost, päron och bacon. En härlig kombo av sött och salt som blev riktigt god!

Smördegspizza med bacon, päron och ädelost
12 portioner

125 gr bacon
1 rulle kyld smördeg, ca 250 gr
100 gr naturell färskost
100 gr ädelost
1 skivat fast päron

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt.

4. Bred ut färskosten och smula över ädelosten.

5. Fördela päronet över.

6. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter.

7. Strö över baconet och skär i bitar.

8. Servera genast!

Marias kommentar:
Det går ganska snabbt att fixa i ordning denna pizza, men håll koll på gräddningstiden så att osten hinner smälta, men utan att något bränns. Blir det några bitar över så går det bra att frysa in dem och sedan värma dem igen, helst i ugnen för att inte tappa frasigheten helt i smördegen. Det fungerar att värma bitarna i micron, men det blir inte riktigt samma sak som när den är helt nygräddad.

Fungerar riktigt bra under ett glöggmingel när du vill bjuda på några olika smårätter. Flera recept finns under kategorin glöggmingel om du vill hitta andra saker att kombinera ihop.

Lämna en kommentar




*