Pizza Bianoco – aka pizza med vit sås

I stället för den vanliga tomatsåsen så har du i stället på en vit sås, svårare än så är det inte. ;-)

Denna gången blev det ett färdigt pizzakit då once again tiden inte var på min sida. Hungern var ett faktum och maten behövde stå på bordet ganska omgående. Inte läge att göra egen pizzadeg med andra ord.

Pizza Bianco

Jag hade tidigare provsmakat en pizza med en crème fraiche-baserad sås i stället för den traditionella röda såsen som jag tyckte var himla god så min del av pizza fick den på sig, medan maken körde på en traditionell Hawaii-version på sin sida.

Vit pizzasås:
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
0,5 tsk nymald svartpeppar

Strödde sedan över riven Prästost, tunt skivad rödlök, skivade färska champinjoner och avslutade med lite mozzarellaost.

Efter 15 minuter i 220 gr varm ugn så toppade jag pizzan med lite prosciutto och färsk basilika. Lite riven parmesanost hade nog också varit gott men det glömde jag helt av igår när hungern var akut.

Hur det blev? Jo tack, detta kan jag göra igen. Det blev en annorlunda smak och jag gillar att det inte var den vanliga tomtsåsen som bas.

Lämna en kommentar
Reklam: