Piña colada-bollar

Piña colada-bollar

Ingredienser:
250 gr mandelmassa
20 ml Malibu (eller kokosjuice eller ananasjuice)
20 gr kokosflingor
100 gr torkad ananas
100 gr vit choklad

Gör så här:
1. Riv mandelmassan och blanda med spriten.
2. Finhacka ananasen.

Piña Colada-smet

3. Vänd ner kokosen och ananansen i smeten.
4. Forma till små kulor med hjälp av en sked.
5. Lägg kulorna på ett bakplåtspapper och låt dem torka i ca 1 timme.
6. Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna något.
7. Rulla bollarna i chokladen och lägg på galler att stelna.
8. Ät och njut! (förvara bollarna svalt).

Marias kommentar:
Det blir enormt kladdigt, men jag har upptäckt att det är lättare att få choklad överallt på bollarna och man tar lite smält choklad i händerna och sedan rullar bollen i händerna. Kladdigt som sagt var, men det går fortare än att så och doppa varje boll för sig i chokladen och sedan få chokladen att täcka över allt… Ja, ni vet hur det är!

Ursprungsreceptet kommer från Odense Marsipan men jag har ökat mängden torkad ananas avsevärt och valde att ha vit choklad runt mina bollar. Ett annat alternativ är mörk choklad och sedan kokos som man sprinklar över bollarna innan chokladen hunnit stelna/torka. Smaken är som baken, men jag föredrog att få vita bollar! ;-)

Kommentarer

Linda skrev 2007-12-21 klockan 13:58

Mmm... låter gott. Jag ska också göra julgodis idag. En sort med nougat, mörk choklad och valnötter, och en sort med marsipan, whiskey och vit choklad.

Lämna en kommentar




*