Philadelphiabullar aka krämbullar

Detta är riktigt enkla bullar som inte kräver allt för mycket ansträngning och du behöver dessutom inte kavla ut någon deg. Det är godast helt nygräddade och ska du inte äta upp dem inom de närmaste dagarna så rekommenderar jag dig dig att frysa dem och sedan ta upp efter hand.

ca 30 st
Ingredienser:
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram rumsvart smör
200 gram Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Topping:
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader celsius och rör ut jästen.

2. Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt och nästan allt mjölk.

3. Arbeta degen smidig, helst i en assistent (jag använder min Kitchen Aid), men det går bra för hand också men du får jobba lite mera. ;)

4. Täck en ungsplåt (ca 40×32 cm) med lite högre kanter med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

5. Under tiden degen jäser så gör du fyllningen. Du vispar ihop smör och Philadelphiaost. Vänd ner florsocker och vaniljsocker. Ställ åt sidan.

6. När degen har jäst färdigt så gör du små hål jämt fördelat över degen. En mjölad tumme fungerar bra att göra hålen med.

Philadelphiabullar

7. Fyll varje hål med fyllningen.

8. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

9. Grädda i 200 grader i ca 15-20 min, eller till den har fått fin färg. Skär i fyrkanter mellan hålen.

Marias kommentar:
Degen blir ganska kladdig så mjöla in handen ordentligt när du trycker ut degen på ugnsplåten. Fyllningen kan vara lite lös när du precis tar ut vetebrödet, men låt det svalna en stund på galler innan du skär bullarna i bitar. Förvaras bäst i en lufttätt burk i rumstemperatur i någon dag. Går bra att frysa och ta upp efter hand. Tinar du dem i micron så får du räkna med att fyllningen blir mer lös i konsistensen.

Lämna en kommentar
Reklam: