Pesto

Som jag är nötallergiker så undviker jag nötter i den mån det bara går. Pesto är därför lite klurigt. Visserligen är det okej med pinjenötter då det är fröet som finns i pinjekottar.

Hur som helst, jag har gjort min egen variant på pesto och har där uteslutit pinjenötterna ändå…

Ska du göra pasta/potatissallad med pesto så sparar lite basilika, ca ½ dl.

Ingredienser:
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
30 g riven färsk parmesanost
3 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här:
1. skala vitlöken och släng ner den i en mixer alt. om du kör med handmixer.
2. plocka bladen på basilikan och mixa sedan vitlök med basilikabladen.
3. riv parmesanost och mixa med ned i röran.
4. häll ner olivoljan i en fin stråle och mixa till en slät massa.
5. smaka av med salt och peppar, helst från kvarn.

Tycker du peston är för tjock? Späd med mera olivolja.

Lämna en kommentar




*