Perfekta morötter med sous vide
Sedan Sous Viden landade hemma hos oss måste ju allt testas :) Vi brukar ångkoka det mesta, från potatis till morötter och sparris. Ett ganska säkert sätt att kunna hålla koll på dem, bevara så mycket smak som möjligt och inte överkoka dem. Men när jag läste på så skulle sous viden vara ännu bättre. Jag kan inte säga att den gjorde morötterna här bättre, men hela “gissningsleken” försvann. Exakt antal grader och tid, oavsett om det var en tjockare eller tunnare morot och resultatet blev perfekt.
Perfekta morötter med sous vide
Vakuumförpacka följande:
1 knippe skrubbade/skalade morötter
hyvlat smör, en rejäl klick liksom
salt & peppar
Blanda runt lite innan du förpackar.
Ner i vatten, 84 grader, 1 timme.
Precis innan servering klipper du upp påsen och tömmer ut innehållet i ett varmt stekjärn. Fräs på ordentligt så att ytan blir karamelliserad. Krydda med persilja, salt och peppar.
Reklam:
Lämna en kommentar