Pepparkakor med Wernerssons romrussinfärskost

Den sista fredagsfikan vi hade på jobbet den här terminen var det en kollega som bjöd på pepparkakor med Wernerssons romrussinfärskost till. Tyckte först att det lät himla skumt, men vad tusan, man måste ju prova.

Det var oväntat gott må jag säga och ett alternativ till den numera klassiska grönmögelosten. Den här är sötare och mycket snällare i smaken.

Så även om julen lider mot sitt slut så är de kanske någon som vill mumsa på ett gäng pepparkakor till och varför inte då passa på att ha på lite av den här färskosten?

Du hittar den färdigförpackad i ostdisken. Hos min lokala ICA-handlare så är den uppskivad i ca 1 cm tjock skiva som är ca 10×7 cm och den ligger i ett inplastat sånt där tråg som de brukar förpacka charkprodukter i. Det är inte en produkt som förpackas i din lokala butik, utan det är Wernersson Ost som distribuerar osten så här.

Kommentarer

Berith skrev 2011-12-30 klockan 19:05

Romrussinosten är jättegod och tillhör en av mina favoriter. Men jag vet inte om den finns både som "ost" och som färskost. Det är något att kolla upp! Den är säkert god på pepparkakor också.

Maria skrev 2011-12-30 klockan 19:13

Berith: Vi kanske menar samma ost? Konsistensmässigt så upplevde i alla fall jag den här som en ost åt färskosthållet. Hur är din "ost" i konsistenten?

Berith skrev 2011-12-30 klockan 21:23

Det är säkert samma ost. Förpackningarna är i alla fall lika. Den finns att köpa i ostdisken både på ICA och City Gross. Romrussin är en smak jag jag tycker om både som ost och glass!

Millan skrev 2012-01-07 klockan 14:29

Låter gott det här. Ska nog testa nästa gång vi äter ostbricka :)

Lämna en kommentar
Reklam: