Penne Vodka


4-6 portioner

Ingredienser:
400 gr Penne pasta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paket bacon á 140 gr
1 burk tomater á 400 gr
0,5 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1,5 dl Vodka
2,5 dl grädde
2,5 dl finriven parmesanost
2 tsk salt
svartpeppar från kvarn
smör, olivolja

Inspiration från: Husmorsorna – The ultimate köksalmanacka och The Pioneer Woman

Gör så här:
1. Finhacka löken och vitlöken. Mjukstek den i smör och olivolja utan att den tar färg.

2. Ha i Vodkan och reducera till ungefär hälften, tar ca 2-3 minuter

3. Mixa tomaterna helt slät tillsammans med chilisås och tomatpuré. Ha i detta i Vodka/lökblandningen, låt koka upp.

4. Ha i salt och rikligt med nymald svartpeppar.

5. Ha i grädden och låt allting sjuda.

6. Dela baconet i småbitar och knapperstekt det. Låt rinna av på hushållspapper.

7. Koka pastan al dente.

8. Vänd i baconet i tomatsåsen, ha i den nykokta pastan och nästan all parmesanost. Blanda väl.

9. Toppa med resten av parmesanosten och servera genast.

Marias kommentar:
ÄNTLIGEN har jag ett användningsområde för den stora flaskan Absolut Vodka som jag köpte för en herrans massa år. Skämt å sido, det blir en spännande smakbrytning av vodkan och du behöver inte vara orolig angående alkoholhalten om du serverar rätten till barn då den kokas bort.

En krämig och härlig pastarätt som gick hem hos såväl stor som liten. Den 3-åriga dottern deklarerade att hon absolut inte gillar sås på sin pasta och vägrade smaka till att börja. Efter ett tag så provade hon dock och utbrast: “Det här var ju JÄTTEGOTT!!!”

Kan inte annat än hålla med henne, det var verkligen jättegott. Det här kommer jag garanterat göra igen. Det blev mycket mat så jag skulle säga att det snarare är 6 portioner än 4.

Kommentarer

patrik skrev 2012-09-27 klockan 19:51

Det här verkar gott!! ska prova att göra det tack för receptet!

Kerstin skrev 2012-09-27 klockan 21:49

Detta får du gärna bjuda på! Det låter verkligen mumsigt.

Lämna en kommentar




*