Pastagratäng med skinka och brieost

Pastagratäng

3 portioner

Ingredienser:
250 gr okokt pasta
125 gr rökt skinka
275 gr färska champinjoner
1 kula mozzarellaost
100 gr kantskuren brieost
200 gr Cremé Fraiche med smakt av franska örter och vitkök
salt, svartpeppar, herbs de provencale

Gör så här:
1. Kokta pastan al dente.

2. Kvarta champinjonerna och fräs dem hastigt i en stekpanna så att vätskan kokar bort. Salta och peppra.

3. Blanda i en stor bunke creme fraichen, skinka, tärnad mozzarella och brieost. Vänd ner pastan och smaka av med ev. mera salt, svartpeppar och herbs de provencale.

4. Sätt in i 200 gr varm ugn i ca 15-20 min. Precis bara så att osten smälter och det hela får lite färg. Passa så att det inte bränns.

Marias kommentar:
En pastagratäng som kom till efter en kylskåpsrensning. Hade en bit gammal brieost, lite strimlad rökt skinka och en mozzarellaost som närmade sig bäst-före-datumet som det var dags att göra någonting med. Efter lite mer letande så hittade jag även en burk smaksatt creme fraiche och så ett halvt paket pasta. Sagt och gjort, en pastagratäng fick det bli. Den är godast när den är nygräddad, men det fungerar att frysa och sedan värma i micron. Den blir dock torrare då, så en extra klick creme fraiche skadar inte innan du värmer den igen i så fall.

Kommentarer

Christine skrev 2014-11-26 klockan 12:15

Ohhh så gott det låter :) Det ska jag laga idag. Kram

Lämna en kommentar




*