Pastagratäng med pesto
När vi uppdaterade bloggen nu senast tog vi bort den statiska delen av Salt&Peppar, den delen som fanns långt innan bloggen. Vi trodde knappt att någon skulle sakna vissa saker därifrån, men vi hade fel. Så den här veckan blir det bara recepten ni efterlyst som kommer tilbaka :)
Vi börjar med den enkla pastagratängen med pesto som lätt blir många middagar och lunchlådor. Går utmärkt att frysa dessutom.
Pastagratäng med pesto
350 g pasta
140 g bacon
400 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
200 g broccoli
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk grön pesto
salt
peppar
100 g körsbärstomater
2 dl riven ost
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av.
Klipp baconet i bitar och stek dem. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
Skala och hacka löken, låt fräsa med ett par minuter. Dela broccolin i små buketter och låt även dem fräsa med.
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner även den i röran.
Rör ihop creme fraiche, grädde och pesto.
Vänd ner i färsen tillsammans med pastan. Krydda med salt och peppar och häll i en form. Strö över delade tomater och ost. Gratinera i 225 grader, 20 minuter.
Kommentarer
Fnulan skrev 2014-05-27 klockan 22:13
Hey bejb!
Det var minsann roligt att träffa dig med! Kul med fler bloggare i Skåne!
Hoppas att vi ses fler ggr!
KRAM
Reklam:
Lämna en kommentar