Pastagratäng med korv, pesto och tomat

Ca 6 portioner

Ingredienser:
400 gr okokt pasta
500 gr korv
4 dl creme fraiche
1 dl pesto
250 gr körsbärtomater
1 gul lök
70 gr färsk spenat
125 gr mozzarellaost
salt, peppar
smör

Gör så här:
1. Skiva/tärna korven och bryn på den. Lägg över den i en stor skål som du kan blanda ihop allting i sen, minst 5 liter.

2. Finhacka löken och bryn den i lite smör, löken ska inte ta färg men bli mjuk.

3. Koka pastan enligt anvisningen på paket men 2 minuter kortare tid.

4. Tärna mozzarellaosten och halvera tomaterna.

5. Blanda ihop creme fraiche med pesto, smaka av med salt och peppar.

6. Vända ner mozzarellaosten i pestoröran.

7. Vänd ihop pasta, korv, lök, tomater och spenaten.

8. Blanda ner pestoröran och bred ut allting i en stor gratängform.

9. Baka av i 225 grader varm ugn 10-15 min.

Marias kommentar:
En rätt som fungerar finfint i matlådan, även efter en vända i frysen. Du kan anpassa den här rätten genom att välja olika typer av korvar beroende på om ni gillar stark mat eller inte. Här körde vi idag på Barnens grillkorv från Lithells. Hade gärna haft en korv med högre kötthalt men de flesta innehåller i så fall paprika som krydda vilket inte fungerar då jag är allergisk mot just paprika.

Ta gärna en smaksatt korv om du vill ha lite mera smak på rätten.

Det här är en rätt som fungerar ypperligt att laga tillsammans med barnen. Och då måste man givetvis provsmaka på allt som går att smaka på. ;-)

Rätten går hem hos såväl stor som liten (snart 3,5 år). Dock ville dottern bara ha pastarören idag.

Lämna en kommentar




*