Pastagratäng – kyckling, babyspenat

4-6 portioner
Ingrediener:
300 gr kycklingfilé
400 gr okokt Penne pasta
1-2 gula lökar
1 purjolök
2 klyftor vitlök
1 påse babyspenat (ca 70 gr)
2 burkar Crème Fraiche – Årets kock 2007, (karljohan, timjan och citron)
200 gr chaminjoner
100-150 gr riven ost

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

2. Tärna kycklingfilén och stek den sedan i en stekpanna. Salta och peppra efter behag. Ställ åt sidan.

3. Hacka löken, skiva purjolöken och finhacka vitlöken. Stek löksorterna tillsammans utan att de tar färg. Vänd ner den sköljda babyspenaten och blanda runt med löksorterna. Ställ åt sidan.

4. Skiva champinjonerna och bryn dem lite lätt. Salta och peppra efter behag.

5. Häll de båda brukarna med crème fraiche en en stor skål (Obs! skålen måste rymma över 2 liter, annars blir det svårt att vända runt pastan i såsen).

6. Vänd ner kycklingen, löksorterna med babyspenaten samt champinjonerna. Blanda runt så att allt blandas väl.

7. Vänd ner den kokta pastan och se till så att såsen fördelas jämt över pastan.

8. Häll upp alltsammans i en ungsform (jag använder en mindre långpanna med teflonbeläggning så slipper man smörja formen).

9. Häll över den rivna osten.

10. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter så att gratängen får fin färg.

Serveras med fördel med en ordentlig sallad!

Smaklig måltid!

Marias kommentar: Denna rätt fungerar alldeles utmärkt att frysa och sedan värma i micron. En allt-i-ett rätt som smakade mycket och gott. Detta kommer jag göra om igen!

Kommentarer

Filibabba skrev 2008-09-29 klockan 08:04

oj så gott det där verkar! =)

tina skrev 2008-10-02 klockan 08:11

Det här låter riktigt gott!

Pastagratäng – Kyckling, Babyspenat | Sofsans blogg skrev 2012-01-04 klockan 09:05

[...] testade vi nått nytt till middag.Det var en pastagratäng som jag hittade hos salt&peppar.Jag tyckte den blev jätte god och det tyckte tjejerna också.Neo var lite skeptisk till spenaten [...]

Lämna en kommentar




*