Pasta med ugnsbakade rotfrukter

Äntligen är trädgårdssäsongen i full gång. Efter en dag i trädgården med såväl fönsterputsning som rengöring av utemöblerna testade vi det här receptet från ICA. Jag vet inte om det var för att vi var utsvultna, men det smakade hur gott som helst. Den syrliga pastan med rucola och citron mot de söta rotfrukterna var en perfekt kombination.

Pasta med ugnsbakade rotfrukter
till 3 rejäla portioner

2 morötter
1 palsternacka
1 sötpotatis
olivolja
salt & peppar

300 g pasta (t ex spagetti)

ca 20 oliver

1 paket halloumiost (à  200 g)
samt olivolja att steka osten i

Rucolaröra:
1 påse ruccola (à  65 g)
3 msk olivolja
finrivet skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och skär morötter, palsternacka och sötpotatis i större bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja. Blanda runt. Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.

Koka pasta, enligt anvisning på förpackningen. Gör resten under tiden.

Rucolaröra: Grovhacka rucola. Blanda med olivolja och finrivet skal av citron och färskpressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Skär halloumi i bitar. Stek dem runt om i olivolja i en het stekpanna. Häll av pastan i durkslag och blanda med rucolaröran (om du använder spaghetti, klipp gärna pastan ett par gånger så blir det enklare att servera). Lägg upp på ett fat och strö över rotfrukterna och oliverna. Toppa med halloumi.

Servera direkt :)

I glasen: Kiviks Årets skörd Gravenstein

Källa: Receptet kommer härifrån, med några små ändringar
http://www.ica.se/Recept/pasta-med-halloumi-rotfrukter-och-rucolapesto-714516/

Lämna en kommentar




*