Pasta med spenat och skinka

Det är ofta 2 paket creme cheese för X kr när jag är och handlar. Det brukar sluta med att en av paketerna används till frukost och den andra står kvar tills den börjar mögla. Men nu är det slut på det, för nu har vi en enkel vardagsrätt man lätt slänger ner ett paket creeme chesse i. Snabbt, enkelt och gott!

Pasta med spenat och skinka
till 4 portioner

400 g pastafjärilar

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g rökt skinka
200 g färsk bladspenat
2 msk olivolja

1 grönsaksbuljongtärning
1-2 dl vatten

200 g creme cheese

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Skala löken och vitlöken och hacka fint. Skär skinkan i tärningar.

Fräs upp olivoljan i en kastrull och lägg i lök, vitlök, skinka och spenat.

Tillsätt grönsaksbuljongen och vattnet. Rör runt och låt koka upp. Stäng plattan och lägg i creme cheese och låt smälta. Osten ska inte koka! När osten smällt, lägg i pastan, rör runt och smaksätt med salt och peppar.

Kommentarer

Ellinor skrev 2010-09-05 klockan 11:43

400 g köttfärs, 1 lök (eller purjolök) som man fräser i stekpanna, blanda i en grönsaksbuljongtärning och creme cheese (jag brukar ta cantadou peppar-ost, men man kan välja vilken som), och lite paprikatärningar ät med pasta.

Millan skrev 2010-09-07 klockan 07:54

Ellinor: Åhå, det lät som ett bra recept! Tack för tipset!

Lämna en kommentar




*