Pasta med spenat och ärtsås

pasta med spenatsås

Pasta med spenat och ärtsås

400 g pasta

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
200 g fryst hackad spenat
2 dl djupfrysta ärter
1 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl grädde

2 msk färska myntablad
vitpeppar
salt

till servering:
kalkonskivor
parmesanost
myntakvistar

Tips:
Spenaten kan du med fördel byta ut mot färsk spenat istället. Använd gärna lite mer grädde då också.

 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i oljan i en kastrull precis så att det börjar mjukna.

Tillsätt spenaten och ärterna. Häll på vinet och smula i buljongtärningen. Krydda. Låt koka upp och puttra på svag värme någon minut tills spenaten tinat.

Häll på grädden och lägg i myntan. Mixa såsen slät.

Blanda pastan med såsen.

Lägg upp på tallrikar och riv rikligt med parmesan över. Servera med kalkonskivor.

Lämna en kommentar




Reklam: