Pasta med rostad vitlöksbroccoli
Ett recept med ganska många moment, då du ska rosta broccolin först. Men väl värt att lägga tid på, då broccolin blir riktigt smarrig!
![](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190731.jpg)
Pasta med rostad vitlöksbroccoli
till 4 portioner
rostad broccoli:
500 g broccoli (ca 2 st, men jag gör gärna lite extra)
1 vitlöksklyfta
olja
salt
chili flakes
1/2 dl solrosfrön
1/2 msk citronsaft
kycklingen:
600 g kycklingfile i strimlor (finns att köpa färdigt)
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
salt & peppar
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vetemjöl
3 dl grädde (eller matlagningsgrädde eller blanda grädde med mjölk)
till servering:
pasta
riven pecorino eller parmesan
Rostad broccoli: Sätt ugnen på 250 grader. Skär buketter av broccolin. Skiva stammen. Lägg i en form och blanda med olivolja, pressad vitlök, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen 15 min, tills de fått färg och blivit lite mjuka. Strö över solrosfröna efter halva tiden. När formen kommer ut från ugnen, skvätt över lite citronsaft.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kycklingen: Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Krydda med pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Tillsätt vitvinsvinäger. Pudra över vetemjölet och rör ned matlagningsgrädde. Sjud 1-2 min.
Blanda pastan med kyckling. Servera pastan toppad med broccoli och pecorino.
Reklam:
Lämna en kommentar