Pasta med musslor och paprikagojja

Chrisse hade bestämt sig för att överraska mig med något helt nytt till middag idag. Som vanligt lagar vi maten tillsammans, så jag fick ju vara med och laga det.

Musslor

På Allt om Mats nya sida hittade han det här receptet:
Grön tagliatelle med musslor och paprikamousseline

Musslor

Tvätta och skrapa 1 kg färska blåmusslor väl och se till att de är slutna.

Musslor

Fräs 2 st schalottenlökar i 1 tsk smör i en rymlig kastrull. Tillsätt musslor, 2 dl torrt vitt vin samt 1,5 dl grovhackad persilja. Lägg på ett lock och låt koka över stark värme ca 3 minuter tills de öppnat sig. Skaka kastrullen då och då. Spara musselspadet till paprikamousselinen och lägg musslorna åt sidan så länge.

Koka 400 g grön tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.

Musslor

Fräs 3 st röda paprikor (skurna i stora bitar), 1 hackad gul lök och 2 hackade vitlöksklyftor i olivolja i en vid kastrull tills allt är mjukt på svag värme. Tillsätt 2 skalade potatisar i småbitar.

Musslor

Smula över 1/2 fiskbuljongtärning och tillsätt 2 tsk tomatpuré, 1 dl kokspad från musslorna, 2,5 vatten och 1 tsk strösocker. Låt koka på svag värme ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Kör blandningen i en mixer tills den är helt slät. Häll tillbaka den i kastrullen. Vispa ner 2 msk smör i små klickar. Smaka av med cayennepeppar, salt och vitpeppar.

Blanda den varma tagliatellen med musslorna och paprikamousselinen. Garnera eventuellt med hackad persilja.

Och? Av detta lärde vi oss att jag tydligen hatar musslor och att Chrisse med visst problem klarar att äta nästan 1 kg musslor själv.
Annars så kan jag väl säga att det var spännande att testa. Pastan och såsen gick att äta, men det är inget vi kommer att göra igen.

Kommentarer

Linda skrev 2008-04-14 klockan 15:56

Men.. åh, musslor kan vara jättegott! Ska till Paris snart och där kan de tillaga musslor som heter duga. Har aldrig testat att göra själv hemma än...

Millan skrev 2008-04-18 klockan 08:35

Åå, Paris! Har köpt first class guideboken och sitter och dreglar över just Paris. Jag hoppas att du får en härlig semester!

mardin skrev 2008-04-23 klockan 09:45

Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser! Varför inte lägga upp dina recept även där? Jag lovar att rösta på dig! Mvh Mardin

Millan skrev 2008-04-23 klockan 09:55

mardin: Dels blev ju inte detta gott, så det är ju inget jag tänker tipsa någon om. Sen tycker jag att det är snåla priser i tävlingen. Dessutom är jag nådigt trött på all smygreklam för den här tävlingen som jag får via kommentarer och mail. Så den bojkottar jag!

Lämna en kommentar
Reklam: