Pasta med fänkål och rucola

Enkel vardagspasta som blir lyxig om man använder riktigt bra parmesan.

pasta fänkål rucola

Pasta med fänkål och rucola
till 2 personer

1 pkt färsk pasta (250 g)

1 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 citron (skalet)
2 dl creme fraiche

till servering:
2 nävar rucola
salt & peppar
parmesan

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Ansa fänkålen och skiva den tunt. Skala vitlöken och hacka den fint. Fräs fänkål och vitlök i en stekpanna med olja tills fänkålen börjar mjuka. Tillsätt citronskal och creme fraiche och rör runt. Vänd ner blandningen i den färdiga pastan. Smaka av med salt & peppar.

Servera direkt med ruccola och rejält med grovriven parmesan.

 

Lämna en kommentar




*