Pasta med Alfredoinspirerad sås

Alfredoinspirerad pastasås

6 portioner

Ingredienser:
175 gr kycklingfilé
140 gr knapperstekt bacon
250 gr färska champinjoner
200 gr gul lök
100 gr färsk spenat
1 vitlöksklyfta
1 burk Creme Bonjour fraiche – vitlök och örter
4-5 dl mjölk (eller grädde om du vill)
75 gr riven parmesanost + extra att riva över vid serveringen
ev. lite maizena ljus redning om du tycker såsen blir för rinnig

pasta – förslagsvis tagliatelle
riven parmesanost
sallad

Gör så här:
1. Strimla kycklingfilén och stek den tillsammans med salt och peppar. Lägg åt sidan.
2. Strimla baconet och knapperstekt det. Låt rinna av på hushållspapper. [Ett tips, häll inte ut det överblivna baconfettet direkt i vasken, det kan klägga igen dina rör och avlopp fullständigt efter ett tag. Så torka ur pannan i stället med hushållspapper men se upp så du inte bränner dig på det varma stekflottet!]
3. Skiva champinjonerna och dela löken i två delar och skiva den sedan i halvmånar. Fräs upp champinjoner och lök i lite smör utan att de tar färg. Krydda med lite svartpeppar. Låt en finhackad vitlöksklyfta steka med på slutet.
4. Skölj spenaten och skär den lite grovt i mindre bitar.

Alfredoinspirerad pastasås

5. Blanda fraichen med mjölk i en traktörpanna eller kastrull och låt det koka ihop på svag värme i någon minut. Vänd ner kyckling, bacon, svamp och lökblandningen och rör samman. Avsluta med att vända ner den rivna parmesanosten. Låt alltsamman koka ihop på svag värme under tiden du kokar pastan.
6. Avsluta med att reda av med lite maizena ljus redning om du tycker såsen är lite för rinnig.

Marias kommentar: En himla god pastasås som inte är så där oerhört onyttig i och med att den är baserad på mjölk. Det går givetvis bra att göra den även på grädde om du skulle känna för det. Det som eventuellt blir över går givetvis att frysa och sedan värma i micron! En pastasås som vi garanterat kommer göra igen!

Lämna en kommentar




*