Pasta Carbonara på stekhällen

Pasta Carbonara på stekhällen går utmärkt att göra i wokpannan till stekhällen. Spaghetti kan dock vara svårt att hantera i stora mängder, så därför väljer vi att använda penne istället. Gott om plats för krämig grädde att rinna in i pastan dessutom ;)

..och på tal om grädde. Ja, jag vill ha grädde i min Carbonara även om det inte “ska” vara det. Jag anser att grädden gör det hela så mycket krämigare och smaken av parmesan och fläsk lyfts fram bättre.

Pasta Carbonara på stekhällen

Pasta Carbonara på stekhällen

till 4 portioner – på fotona är det omräknat till 10 portioner

400 g pasta
olja

250 g rimmat sidfläsk / Pancetta (Italienskt bacon)
1 gul lök

2 dl vispgrädde
0,5-1 dl mjölk
3 dl riven parmesanost
4 äggulor

nymalen svartpeppar och salt

till servering:
en sallad till för att lätta upp fungerar bra

Pasta Carbonara på stekhällen

Att förbereda innan du går ut:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När den är färdig, häll över lite olja, rör runt och låt stå.

Skär fläsket i små bitar eller strimlor. Riv parmesan. Skala och hacka löken. Knäck äggen och separera gulorna (vitorna kommer du inte att använda till den här rätten, utan du kan spara dem i kylen och göra maräng av sen).

Vid stekhällen:
Värm upp stekhällen och tillsätt eventuellt lite olja. Lägg ner fläsk och lök och fräs på ordentligt. Löken ska bli mjuk och fläsket börja få lite färg. Sänk värmen.

Lägg i pastan, häll på grädde och mjölk rör runt så att allt blandas. Blanda ner parmesan och äggulor och krydda med svartpeppar. Servera direkt.

Nedan ser du hela tillagningen med foton, steg för steg.

Tillaga din carbonara på stekhällen
massor av ljuvlig parmesan och ägg i denna carbonaran
och givetvis rikligt med svartpeppar

En mycket uppskattad måltid av såväl oss själva som våra gäster. Lätt att göra mycket av dessutom!

Kommentarer

Linda Griffin skrev 2017-05-31 klockan 12:02

Wow det ser otroligt gott ut!!

Magnus skrev 2018-05-17 klockan 11:25

Körde efter ert recept fast jag körde 50/50 västerbotten och parmesan. ???

Millan skrev 2018-05-19 klockan 06:59

Mm, det låter jättegott Magnus! Tack för tipset!

Lämna en kommentar




Reklam: