Pasta Americana – a.k.a. tomatsås med ost och bacon

4 stora portioner

Ingredienser:
400-500 gr tomatsås (färdig på burk eller hemmagjord baserad på krossade tomater, jag föredrar ICA:s finkrossade med vitlökssmak, samt lite socker, salt, peppar och rejält med örtkryddor).
1 stor gul lök
2 paket bacon á 140 gr
1 burk Crème Bonjour Cuisine (vitlök & örter eller svampvarianten med Karljohansvamp fungerar finfint)
200-300 gr färska champinjoner
ev. en rejäl näve med riven färsk parmesanost

Gör så här:

1. Finhacka löken och bryn den på svag värmen så att den mjuknar utan att ta färg. Lägg åt sidan.
2. Dela champinjonerna i kvartar och bryn dem lätt, salta och peppra. Lägg åt sidan.

3. Häll i den färdiga tomatsåsen (eller gör en från grunden). Vänd ner Crème Bonjour Cuisine och låt allt smälta samman. Vänd ner löken och låt alltsammans koka samman på svag värme.
4. Under tiden strimlar du baconet och steker det. Låt rinna av på några lager hushållspapper.
5. Koka valfri pasta, jag föredrar bandspagetti, men ta den sort du gillar bäst eller råkar ha hemma.

6. Samtidigt som pastan kokar så vänder du ner 75% av baconet, champinjonerna och en rejäl näven riven färsk parmesanost. Låt såsen koka samman på svag värme.
7. Lägg upp pastan, toppa med såsen och strö över lite baconbitar och riven parmesanost. En god sallad och lite vitlöksbröd blir pricken över i:et. :o)

Smaklig måltid!

Marias kommentar: En pastasås med mycket smak i. Tänk på att baconet är salt i sig så salta inte såsen allt för mycket då det lätt bara smakar salt. Denna sås går utmärkt att frysa och värma i micron vid ett senare tillfälle. Se till att ha ett lock över dock då champinjonerna och baconet gärna exploderar i micron vid uppvärmingen. Tror inte dina kollegor/övriga familljemedlemmar tycker det är så roligt att använda micron efter dig om det är skvätt tomtsås med bacon och champinjonbitar i hela micron sen. ;-) Om du vill göra lunchlådan lite trevligare att titta på efter uppvärmingen så ha med dig lite extra färskriven parmesanost och toppa din lunch med!

Kommentarer

KarinW skrev 2008-09-03 klockan 22:34

Vad mycket smarrigt! Jag blir hungrig nu när det är dags att lägga huvet på kudden, inte bra det.

Lisa skrev 2008-09-07 klockan 14:55

Åhhh, vad gott det såg ut! Jag kan tänka mig att det nästan blir ännu godare med kyckling istället för bacon. Vad tror du? Tack för en fantastisk blogg!

Maria skrev 2008-09-07 klockan 15:03

Lisa: Testa och återkom gärna med en recension och säg vad du tyckte. Gissar att lite stekt kycklingfilé fungerar lika bra, men att du då behöver salta lite mera än om du väljer bacon.

Lämna en kommentar
Reklam: