Påskmiddag och matjestårta
Förra året blev det påskmiddag och födelsedagskalas i ett. En ganska normal påskmiddag får jag nog ändå påstå. Så se detta som lite inspiration till årets påskmat!
🍴 💛 Påskmiddagen bestod av:
Sill av olika slag
🥚 Ägghalvor +
citronpicklade ägg
Gubbröra-cheesecake
https://alltommat.expressen.se/recept/cheesecake-med-gubbrora/
Gräddfil / creme fraiche
🌿 Grönsaker (rädisor / gräslök / spetskålssallad med rädisor / gurka / morotsstavar /citronklyftor)
Köttbullar
Prinskorvar
🥔 Potatis
🧀 Ost / Brie
🍞 Bröd / Knäcke
Till dessert: Marängswiss med mango och passionsfrukt
Kommentarer
Carro skrev 2024-03-15 klockan 13:24
Hur gör du spetskålssalladen? :P
Millan skrev 2024-03-16 klockan 07:56
Hej Carro!
Finstrimlad spetskål blandas med lite olja och lite vitvinsvinäger. Sedan kryddar jag med italiensk salladskrydda.
Och till påsk blandar jag sedan gärna detta med rädisor och grovriven morot. Men det går bra att ha i finstrimlad paprika, gurka eller lök också.
Lycka till! /Millan
Reklam:
Lämna en kommentar